Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-brons för Bagge och Modo

De hade siktat på final. I stället blev det SM-brons för Modos damlag och förre ÖIK-spelaren Elin Bagge.
– Det kändes lite tråkigt först, men självklart är det kul att vi tog brons, säger hon.

Modos A-lag i damernas Riksserien slutade på en tredjeplats i serien. Samma resultat blev det senare i slutspelet som avgjordes i helgen. I semifinalen ställdes Modo mot AIK och de fick en tung start, efter tolv minuter stod det 3–0 till AIK. Efter det orkade inte Modo komma tillbaka och förlorade med 5–1.

– Vi hade lite oflyt i början. Sedan hade vi inte våran bästa dag, säger Elin Bagge.

fick Modo möta Brynäs och tog ledningen med 1–0 i den första perioden. De utökade sedan ledningen i den andra perioden till 3–0. Brynäs snyggade till siffrorna med endast några minuter kvar av matchen och fastställde slutresultatet 3–1.

– Då spelade vi bra, vi förde matchen. Men det blev ganska spännande på slutet och vi var väldigt glada när vi vann matchen. Det här är stort för mig, säger Elin Bagge.

I finalen möttes de två bästa lagen i serien, tvåan Segeltorp och ettan AIK, där AIK vann med 5–0.

från Östersund går andra året på ishockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Men det är första säsongen som hon spelat med Modo. Tidigare har hon spelat med ÖIK:s J18-lag i division 1 och damlaget.

– Det är roligt här och jag trivs väldigt bra. Men jag saknar ganska mycket att spela med killarna, säger Bagge.

I början av säsongen hade Bagge en lång sjukdomsperiod men hon har nu kommit igång bra på slutet. På de 14 matcher hon spelade i Riksserien gjorde hon tre mål och en assist.

– När jag väl blev frisk har det gått ganska bra. Det hade väl kunnat bli lite mera poäng, men jag får hoppas att det kommer nästa år.

Första perioden: 0–1 (3.06) Elin Uusitalo (Frida Svedin Thunström).

Skott: 8–8.

Andra perioden: 0–2 (11.52) Frida Svedin Thunström (Emma Nordin, Annie Svedin) spel fem mot tre, 0–3 (12.16) Johanna Fällman (Erica Udén-Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 12–10.

Trejde perioden: 1–3 (15.51) Angelica Östlund (Joa Elfsberg, Angelica Lorsell) spel fem mot tre.

Skott: 7–4. Totalt: 27–22.

Utvisningar: Brynäs: 7x2 minuter. Modo: 6x2 minuter.

Domare: Anna Nyman, Fotskäl.

Publik: 223.