Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-brons till Johnny Sundström

ÖAK:s Johnny Sundström lyfte sammanlagt 244 kilo i helgens veteran-SM i tyngdlyftning. Det räckte till ett brons – men guldet var inte långt borta.

I veteran-SM tävlar man bara i ålderklass, alltså oavsett kroppsvikt så är det samma tre medaljer på spel för alla inom ett visst åldersspann. Sedan kalibreras resultaten utefter ett koefficient-system beronde på kroppsvikt.

– Det gör att det är väldigt svårt att veta exakt hur man ligger till under tävlingens gång, säger Johnny som i sin åldersklass, 35-39 år, hade fyra mottävlare.

Johnny klarade 102 kilo i ryck och 142 i stöt – och det räckte alltså till ett brons. Men så här i efterhand står det klart att 146 kilo i stöt hade gett guld.

Och med tanke på att Johnny valde att stå över sin sista stöt känns det förstås lite snopet.

– 146 hade inte varit någon omöjlighet, så guldet var inte så väldigt långt borta.

– Men jag kände mig lite konstig i kroppen så jag avstod sista lyftet. Och nu är jag förkyld, så det var väl det som var på gång, säger Johnny som har ett pers på 144 som han satte för ett par veckor sedan.

Bronset var den första medaljen i veteransammanhang för Johnny, tidigare i karriären har van ett guld från ungdoms-SM så väl som medaljer från junior- och U23-tiden i sin meritlista.