Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-finalen tillbaka till Uppsala

Uppsala och Studenternas IP tar tillbaka SM-finalen till 2014. Arrangör blir Funbo.

Funbo gjorde en stor kraftansträngning i samband med VM tidigare i år och var därför inte beredd att åta sig en SM-final. Nu har man dock ändrat sig.

– Självklart är vi oerhört trötta efter kraftansträngningen med VM. Att arrangera mästerskapstävlingar har fram tills nyligen känts som helt oöverstigligt, men vi har fått ett otal påstötningar från aktiva och från förare, ledare, publik, journalister som vill att vi åter ska arrangera SM på Studenternas. Därför ansökte vi om SM-finalen, säger Lars S Björndahl i Funbo.

Denna intresseanmälan har mötts med positivt besked. Förbundet har därmed tilldelat Funbo arrangörsskapet av 2014 års SM-final.

Finaldatum blir troligen lördag 22 mars.

Vad gäller framtida VM-ansökningar ligger Funbo lågt. Även om årets VM gav ett svagt plusresultat, anser Uppsalaklubben att de ekonomiska riskerna är lite för stora i dagsläget.