Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guld till Bångman

Skidor eller löpning spelar inte så stor roll för Hedda Bångman.
19-åringen tog SM-guld i terränglöpning på söndagen.

Annons

Hedda Bångman håller sig väl framme i sin åldersklass i bägge grenar.

När det är löpning tävlar hon för Trångsviken och vid söndagens terräng-SM i Eskilstuna blev det guld i F19-klassen över 4000 meter.

Bångman disponerade sina krafter helt rätt och på det långa upploppet kunde hon knäcka ledaren Carolina Johnson, Linköping. Segertiden blev fina 14.31 på en höstbana som var tung efter nattens regnande.

– Jag har ett USM-guld i skidsprint sedan tidigare, men annars har jag inga SM-guld. Så det är klart att det här är väldigt roligt, säger Hedda Bångman till Sporten.

– Annars hade jag kanske inte så stora förväntningar på den här tävlingen. Visst ... man tror ju alltid på sig själv, men jag har känt mig lite sliten i höst.

Skidsäsongen står för dörren, men Hedda funderar också på terräng-EM i Bulgarien i december.

Skidpremiär blir det i vilket fall i Bruksvallarna i november.

– Skidorna är huvudfokus, men det har gått nästan lika bra i löpningen. Om inte annat är det väldigt bra träning inför skidsäsongen, säger Hedda Bångman.