Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smakstart grundlade Brunflos bortatriumf

Brunflo fick en smakstart mot Kiruna, (0-2) och det grundlade 3-4–segern efter mål på övertid. Helgens utflykt norrut gav därmed totalt två poäng men laget hade även Kalix på gaffeln.

– Vi föll då med 5-3, men egentligen var det bara ett mål som skilde för sista spiken kom när vi plockat ut målvakten i jakten på kvittering, berättar tränare Agne Ericson.

Mest kommer Brunflo annars minnas söndagsmötet med Kiruna där det tidigt small två gånger om bakom hemmamålvakten. Smakstarten vändes dock till rena mardrömmen i andra perioden när hemmalaget kontrade med tre snabba mål.

– Det fina i kråksången är att vårt lag i de lägena aldrig ger tappt. De kämpar ständigt vidare. Så även denna söndag och det är därför så himla skönt att vi belönas med både en kvittering och segermål på övertid, menar Brunflo-tränaren.

Han ger stort överbetyg till målvakten Anton Johansson, speciellt i mötet med Kiruna. Bra var även backen Olle Persson, som även i stressade situationer har en förmåga att uppträda med lugn och pondus.

Sebastian Magnusson gjorde två mål mot Kiruna, bland annat segersylen och även han gjorde två gedigna insatser.

– Kiruna är svårspelade, men nu har vi tagit poäng av dem i tre av fyra möten, vilket är klart godkänt, slutar Agne Ericson.