Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smakstart på JVM för Sollefteås Frida Karlsson – tog brons i sprinten

Frida Karlsson inledde JVM på ett starkt sätt.
I söndagens sprint knep hon bronset.
Vann gjorde landsmanninan Moa Lundgren.

JVM i längdskidor, som arrangeras i schweiziska Goms, tog sin början under söndagen och för Sollefteås Frida Karlsson blev det en smakstart på mästerskapet.

Söndagen bjöd nämligen på sprint och för Frida blev det först en andraplats i sin kvartsfinal bakom norskan Mathilde Myhrvold.

I semifinalen ställdes Karlsson sedan mot bland annat just Myhrvold och landslagskollegan Moa Lundgren och blev även där tvåa i heatet för att säkra en plats i finalen.

Väl där fick Karlsson och Lundgren sällskap av ytterligare en svenska i Johanna Hagström samt Myhrvold, finskan Anita Korva och norskan Kristine Stavås Skistad där det var Lundgren som kom att visa sig vara starkast för dagen.

I den sista backen innan upploppet kunde Lundgren haka av Karlsson och Skistad som var de enda som orkade hänga med i Lundgrens tempo till en början.

På upploppet blev sedan Karlsson passerad av Skistad som knep andraplatsen medan Sollefteåkaren Karlsson fick nöja sig med bronspengen under JVM:s första dag, 2,36 bakom Lundgren och 47 hundradelar bakom norskan Skistad.