Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smaragdskatter och berättelser direkt från Loussa– så blir året för Humanistiska föreningen

I vår håller Humanistiska föreningen i föreläsningar om både smaragder och myter. Dessutom får man höra om arvet efter Dan Andersson i Loussa direkt från mångåriga guiden och trubaduren Linda Rattfelt.

Tisdagen den 13 februari klockan 19 berättar folklivsforskaren Christina Mattsson om Christina Nilssons smaragder. Mattsson berättar om sin senaste bok "Juvelarian".Tisdagen den 13 mars klockan 18.30 hålls föreningens årsmöte som följs av Linda Rattfelt som berättar om Dan Andersson i ord och ton. Rattfelt berättar om poeten och illustrerar framförandet med visor till gitarrackompanjemang. Linda från Kälarne har musicerat i många konstellationer. Hon har varit sommarguide i Luossastugan och tilldelades Dan Andersson-priset 2013.Måndagen den 9 April klockan 19 berättar Bo Renberg om sagor och myter för en upplyst tid. Bo Renberg är lärare vid Luleå tekniska universitet, tillika författare och satirtecknare. Han kommer att berätta om hur aktuella samhällsproblem kan belysas med gamla myter och satirteckningar.Tisdagen den 15 Maj klockan 19 berättar Curt Lofterud om sitt samarbete med fotografen Lennart Nilsson. Curt Lofterud, välkänd folkbildare och författare, kommer att berätta om sitt samarbete med den kände fotografen Lennart Nilsson.

Alla arrangemang hålls på Östersunds bibliotek.