Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småviltjakten har startat

Omkring 1100 jägare gav sig ut i terrängen under småviltjaktens första dag.
– Intresset ligger på en ganska stabil nivå, säger Göran Gabling på länsstyrelsen i Jämtlands län.

Av dessa 1100 beräknas ungefär 1000 personer ha jagat inom gränserna för de kvoterade områdena, det vill säga Tåssåsens, Handölsdalens och Mittådalens samebyar.

– Trycket brukar allt som oftast sett vara störst på Tåssåsen och så verkar det vara även i år, säg att vi har 350 jägare där kanske. Men även totalt sett är intresset ganska stabilt, det ligger kvar på de nivåer vi haft de senaste åren, säger Göran Gabling som är biträdande enhetschef på länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Ett antal jägare hann anmäla sig till småviltjakten online via tjänsten natureit.se tidigare i somras, men 14 juli kraschade plötsligt webbapplikationen och länsstyrelsen fick i stället tillgripa lottning för att fastställa turordningen bland de övriga.

– På det stora hela fungerade väl lottningen ganska bra, tycker jag. Men vi har inga planer på att ersätta webbverktyget, det fungerar normalt sett smidigt och innehåller dessutom information om exempelvis avlysningar och andra viktiga saker som jägare bör ta del av, säger Göran Gabling.