Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småviltjakten närmar sig med lottning

Nu inleder länsstyrelsen arbetet med att lotta turordningen på jägarna i småviltsjakten inom Handölsdalens och Mittådalens samebyar.
Senast 12 augusti ska det vara klart och offentliggjort.

– Sedan blir de kontaktade av samebyarna, säger Göran Gabling som är bitträdande chef för länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Det handlar om den kvoterade småviltsjakten inom de två samebyarna, och inom Tåssåsens sameby.

När ansökningstiden löpte ut vid midnatt mellan söndagen och måndagen var det mellan 350 och 400 jägare som anmält sig till den inledande småviltsjakten mellan 25 augusti och 10 september i de tre samebyarna.

Några småviltsjägare är redan lovade jaktdagar. Det är de som hann anmäla sig online via Natureit innan den webbapplikationen kraschade 14 juli.

Varför de sluppit lottningsförfarandet beror på att de genom sina anmälningar har träffat bindande avtal med länsstyrelsen.

De som missade deadline får anmäla sig till den ickekvoterade jakten som startar 11 september. Detsamma gäller de jägare som har otur i lottningen och hamnar för långt bak i kön för att få delta i kvotjakten.