Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smet efter att ha kört på äldre kvinna

En äldre kvinna blev påkörd av en bilist som smet från platsen. Polisen söker nu vittnen till olyckan.

Det var den 15 februari kvinnan stannade för att tanka på OKQ8 macken i Sveg. Vid tankningen svängde en annan bil med släp upp bredvid den 70-åriga kvinnan som stod och tankade. Föraren körde så nära att släpet åkte rätt på henne.

Kvinnan föll till marken varvid hennes son hjälpte henne upp för att senare uppmärksamma den slarvige bilisten vad han ställt till med. Den föraren steg ur bilen och gick till kvinnan och bad snabbt om förlåtelse och skyllde på att han inte sett henne. Därefter hoppade han snabbt in i bilen och försvann.

Kvar stod en skadad kvinna och hennes son som inte hann ta vare sig namn eller registreringsnummer på förare och bil.

– De trodde naturligtvis att han skulle parkera, men han drog iväg. Man kan betrakta det som en smitning, säger Torgny Svensson vid Svegspolisen.

Vid den aktuella tidpunkten, mellan klockan 16-17, var det mycket folk på macken och polisen söker nu vittnen till händelsen.