Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smockfullt på Jamtli julmarknad

Det var ont om snö men gott om besökare när Jamtli julmarknad i vanlig ordning lockade massor av folk under den gångna helgen.

Jamtlis julmarknad brukar vara ett populärt inslag i Jämtlands julförberedelser och årets upplaga var inget undantag. Tusentals besökare myllrade runt på den lerbruna marken för att kika på knallarnas hantverk, åka karusell och lyssna på musik.

Nere i Lillhärdalsgården satt barnen runt ett bord och skrev önskelistor till tomten, som sedan gav var och en av dem audiens i rummet intill.

Kolbullar har alltid varit ett givet inslag i julmarknaden, ofta dominerat av Jamtlis gynnare som i lugn och ro har kunnat stå och servera aldrig sinande köer av stekflottsugna besökare. På senare år har de dock fått konkurrens från forbönder från Hälsingland.

– Så här långa köer blir det när man gör de bästa kolbullarna, säger Thomas Johansson nöjt och sveper ut med armen mot en enormt lång kö. Han och hans vänner har åkt häst och vagn i 30 mil på 10 dagar för att delta på marknaden. En resa som de omsorgsfullt har dokumenterat på sin Facebooksida.

– Det krävs en hel del planering kan jag säga, innan man lyckas sy ihop en sådan här resa, med kost och logi längs hela vägen för både folk och hästar säger Thomas Johansson.