Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smuggelmisstänkta åtalas

Två bilar stoppades i Brunflo med mängder av misstänkt smuggelsprit. Nu åtalas tre personer för olovlig befattning med smuggelgods och förarna för grovt rattfylleri. En av dem hade 2,64 promille alkohol i blodet.

Det var i början av oktober som två bilar kördes misstänkt ostadigt. I Brunflo stoppades bilarna och tre märkbart berusade personer satt i fordonen som dessutom var fullastade med alkohol av olika slag.

I bilen fanns 294 liter vin, 300 liter sprit och 2 200 liter starköl.

När prover togs på den 54-årige mannen som körde ena bilen hade han alltså 2,64 promille alkohol, vilket är en mycket hög nivå. För en person som inte är alkoholtolerant brukar en alkoholhalt över 2,0 promille betyda att personen har dubbelseende och inte kan gå upprätt. Detta enligt Systembolaget.

Den man som körde den andra bilen, en 31-årig man, hade motsvarande 1,6 promille alkohol i blodet. Med honom åkte den tredje åtalade, en 36-årig kvinna.

Vid rättegången kommer åklagaren att kalla försäljare vid Systembolaget för att intyga att ingen av alkoholen kommer från Sverige.

De tre sitter häktade sedan 8 respektive 9 oktober.