Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabb brödrakamp i V8 Thunder Cars – "Kändes stort att vara två"

Fredric och Simon Magnusson tävlade för första gången tillsammans i V8 Thunder Cars.
– Det var väldigt annorlunda. Det kändes stort att vara bägge två, säger "Freddie", som noterade en fjärdeplats som bäst.

Annons

Storebror Fredric, 30, har vi sett på racingbanorna i många år.

I veckan kom beskedet att även lillebror Simon, 24, gör comeback i samma klass.

Och att de tävlar tillsammans är inte riktigt hela sanningen – i själva verket kör de ju mot varandra och slåss om samma poäng i V8 Thunder Cars-serien.

– Haha ja, men nu till en början är det nog ganska mycket tillsammans. Självklart så ska man inte ge bort något gratis, men vi kommer nog att kunna ha mycket hjälp av varandra också. Det kan bli riktigt bra under säsongen när vi hjälps åt med inställningarna på bilarna, säger Fredric Magnusson.

► Läs mer: Lillebror utmanar storebror i V8 Thunder Cars

Vid helgens tävlingar i Ljungbyhed blev Fredric sjua och Simon tia i det första heatet.

En helt okej start, men i det andra höll det på att bli riktig succé. Många bilar krokade ihop i en stökig startkurva, men för Simon blev det perfekt.

Från nionde plats på startgriden gled han genom svängen perfekt och var plötsligt tvåa. Fredric bromsades i starten och hamnade ute på gräset, men klarade sig ändå lindrigt undan.

Snart hade storebror tagit upp jakten och var också uppe på pallen.

– Vi låg tvåa och trea, först med Simon som tvåa och sedan tog jag över. Jag kunde se honom i backspegeln ett tag som trea, säger Fredric Magnusson.

Sagoslutet gick upp i rök när Simon först gled av och tvingades bryta, sedan missade Fredric en växling under sista varvet, tappade fart och blev fyra.

– Det här var ändå en jätterolig helg för oss. Jag känner att jag har farten med mig och nästa gång kör vi i Falkenberg, där var jag också snabb ifjol. Och det var väldigt skoj att Simon kunde vara så snabb direkt när han inte har kört på flera år, säger Fredric Magnusson.