Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbanalys: Han kan bli guld värd i slutspelet

Stora siffror och offensiv uppvisning när Sverige knäckte lillebror Norge.

Men – viktigare än något annat – Sverige kan ha hittat en slutspelsjoker.

Inför Sverige-Norge var det stora diskussioner på pressläktaren.

Många försökte övertrumfa varandra om vem som vågade tippa störst svensk seger. Det var 12, 14 eller ännu fler mål som figurerade i tipsen.

Nu "stannade" det vid 10-0, men det säger något om förväntningarna inför matchen. Norge var i nästan allas ögon ett lag som bara skulle städas undan på vägen mot gruppfinal och slutspel.

Att publiken sjöng ”segern är vår” efter 1-0 säger också något.
Cred måste ges till arrangörerna, som lockade över 11 000 åskådare till arenan i Malmö trots dessa förutsättningar. Det visar att JVM och svensk juniorhockey är stekhett just nu.

Stämningen i arenan blev däremot betydligt mer avslagen än tidigare svenska matcher. Inte så konstigt kanske, men till slut lät det nästan mer kring "kisscam"-inventionen på jumbotronen än själva spelet.

Eller ja, mest av allt lät det kring André Burakovsky. Sonen till gamle snipern Robert Burakovsky visade härliga takter med tre mål inför sin gamla hemmapublik i Malmö.
Burakovsky har ett stort offensivt spel i sig, men hamnar ändå under radarn när motståndarna scoutar Sverige. Då får "Frölundakedjan" och "NHL-kedjan" väldigt stort fokus.

I en sådan här match med så mycket spel mot ett och samma mål kan det vara svårt att dra några större växlar. Men att en jokertyp som André, som står utanför dessa två svenska toppkedjor, hittar rätt i skyttet kan enbart vara positivt.

Sådant kan bli guld värt i ett slutspel.