Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbare bygge inte omöjligt

Daniel Danielsson, kommunalrådskandidat (C) i Åre, menar att det inte är omöjligt att snabba på en gång- och cykelväg från Åre till Duved samt från Frönäset till Vik.

I en artikel i ÖP den 13 september påstås att det är omöjligt att snabba på en gång- och cykelväg. Enligt de kontakter jag tagit med regeringskansliet så är det visst en möjlig lösning fortfarande.

Det går dessutom att läsa innantill i regeringens regleringsbrev för Trafikverket där det beskrivs på vilket sätt förskotteringar från kommuner, landsting och enskilda får och ska hanteras. Om förskotteringar inte funnits som en möjlighet så skulle den texten inte finnas där.

Det har dessutom skett en förändring inför 2014 som innebär att Regeringens beslut inte längre behövs för projekt som kostar mellan 20 och 50 miljoner. Tidigare krävdes regeringens beslut för alla projekt över 20 miljoner.

Jag vägrar acceptera att snabba på byggandet ska vara omöjligt i Åre kommun när det är möjligt i andra delar av Sverige.

Daniel Danielsson kommunalrådskandidat (C) i Åre kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel