Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Snackhästen" blev en vinnare

4-åriga Kenedisa Rollax har varit lite av en "snackhäst" i Östersund.

I går tog hon karriärens första seger.

– Visst har jag rätt stora förhoppningar på henne framöver, säger ägaren Gunnar Blomgren.

Gunnar Blomgren från Brunflo köpte Kenedisa Rollax för 65 000 kronor på kriterieauktion då hästen var ett år. Sedan har vägen fram till årsdebuten varit trasslig.

– Ja, samtidigt som jag också medvetet har tagit det lugnt med henne så har det strulat. Förra julen fick hon en muskelbristning fram i bogen och det försvann mycket vinterträning. Men inför debuten hade hon tränat bra och jag hade förhoppningar. Det såg också bra ut till stallsvängen då hon galopperade, säger Gunnar Blomgren.

Men i går så kom äntligen segern i fjärde starten i karriären. Hon styrdes framåt av Olle Carlsson 1100 meter från mål. Sedan satte hon klorna i ledande Crusar och vann enkelt.

– Det blir nog ett par lopp till för henne före jul och sedan väntar vinterträning, berättar Blomgren.

Amatörtränare Gunnar Blomgrens bästa häst i karriären är Noble Guy som vann 11 lopp och flera av dem inom rikstoton.

– Jag vet väl inte hon kommer att bli lika bra som honom. Men det är ett väldigt bra trav i henne och hon känns som rätt sort. Det kommer att bli bra det här om hon får vara frisk, säger Blomgren.

Ytterligare två jämthästar tog sina första segrar i karriären den här söndagslunchen i Östersund. Carl-Ivar Larsson-tränade K.A.Priol laddades mot ledningen från tillägg av Bo Eklöf. Sedan kunde ekipaget gå ifrån till överlägsen seger.

– Jag blev förvånad i värmningen att han aldrig hade vunnit. Han kändes verkligen bra och sprang 24-25 utan problem, säger Bo Eklöf.

I sista loppet vann Hans Widells fina 4-årssto Kirikou sin första seger efter ledning hela vägen för Ulf Ohlsson.