Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snåla skottar stal segern

Poängsnålt, försiktigt - och en alldeles, alldeles vidrigt tung förlust.

Ett litet misstag krossade lag Edins gulddrömmar.

Inledningen blev försiktig, rent ut av avvaktande där två av de fyra första omgångarna avslutades med att både Sverige och Storbritannien medvetet valde att nolla för att behålla sista sten.

Lag Edin skaffade sig dock ett övertag, om än ett litet, när Sverige gjorde 2–0 på skottarna i den tredje omgången och vände till 2–1.
Matchen blev riktigt dramatisk i den femte omgången då åtta stenar i boet innan lagens två skippers, Niklas Edin och skottarnas David Murdoch hade två stenar kvar.
Att det fanns nerver med syntes om inte annat på den normalt så säkre Sebastian Kraupp hade två relativt svaga slag. Däremot gjorde Niklas Edin ett superslag med sin första sten slog ut fyra skotska stenar och räddade Sverige från ett poängras, i stället slutade det med en skotsk poäng och sammanlagt 2–2.
Det svenska lägret med förbundskapten Peja Lindholm och coachen Eva Lund såg dock nöjda ut i halvtidsvilan och det var en glad stämning i svensklägret.
Efter pausen blev det riktigt dramatiskt då Niklas Edin hade möjligt med sista sten att ta tre poäng, men slaget var svårt och blev lite väl löst och i stället kunde britterna stjäla en poäng.
Ett nyckelspel i matchen.
Svenska laget hade dock svårt att få grepp om det skotska laget där David Murdoch spelade väldigt snålt och smart och Edin fick aldrig de enkla möjligheterna för att ta stora poäng, men man kunde kvittera till 3–3 i sjunde omgången.
Nionde omgången blev en rysare där Edins var tvungna att ta minst två poäng för att leva i sista omgången och med ett suveränt spel tog Niklas de poäng som behövdes för att vända till ledning.
När skottarna sedan gjorde en jättemiss med den femte stenen i tionde omgången tog Edin timeout, och skottarna var satta under press, men då hände det som inte får hända.
Niklas Edin missade sin sista sten och gav läget till Murdoch som hade chansen att ta en tvåa – och han tog den.