Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snapsen fick juryn på fall

Eva Magnusson från Skogens gröna sköna är extra glad i dag. Under sena tisdagseftermiddagen vann hon årets upplaga av tävlingen Matverk Jämtland.

Tävlingen går ut på att ta fram länets bästa livsmedelsprodukt och var öppen för mathantverkare, kockar och för livsmedelsindustrin. Ätupplevelsen med doft och smak avgör till 40 procent vem som skall segra men även marknadspotential, regional koppling, teknik och innovation bedöms.

I år deltog åtta produkter i tävlingen. En jury bestående av tio personer ledda av Matakademiens Claes Olsén hade den delikata uppgiften att utse vinnaren.

– Juryn föll för den goda gransirapssmaken i en alldels ny produkt som ska börja säljas på Systembolaget från första december, säger en glad Eva Magnusson som framför sig har en snyggt formad snapsflaska som innehöll brännvin smaksatt med gransirap.

Tävlingsbidragen i övrig spände över ett stort område. Här fanns allt från älgkött till olika inläggningar och svampprodukter.

Nationellt drivs tävlingen av Gastronomiska Samtal. Lokalt drivs tävlingen av LRF och där Matskrået är tävlingsledare.

För segraren Eva Magnusson väntar nu i januari en riksfinal i Stockholm.