Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart börjar bygget

Bygget av nya Centralpalatset, ­eller Barberaren 7 som bygganden kommer att heta, är tänkt att börja i början av november. Just nu pågår de sista delarna av rivningsarbetet

– Vi ligger bra till tidsmässigt, säger Henric Kindblom, Diös.

Det är en del aktivitet kring platsen där gamla Centralpalatset stod. Men än så länge har inte bygget av nya Barberaren 7 satt i gång.

– Just nu pågår förstärkningsarbeten mot närliggande fastigheter, och mot Prästgatan och Biblioteksgatan. Vi arbetar också med tätning och försegling av skifferberget. Vi måste få grunden säkrad innan vi kan börja bygga. Detta är en del av rivningsarbetet, säger Ulf Lindström, projektchef på Skanska.

I slutet av denna månad är det tänkt att en kran kommer att synas på platsen, och i början av november ska bygget av bottenvåningen börja.

– Då kommer det verkligen att se ut som en byggarbetsplats här, säger Ulf Lindström.

Henric Kindblom, projektledare på Diös som äger fastigheten, säger att det känns bra att bygget kan sätta i gång snart. Han säger att de ligger bra till tidsmässigt när det gäller rivningsarbetet.

– Tajmingen är perfekt, säger han.

Barberaren 7 beräknas vara färdigbyggt hösten 2015. Huset kommer att ha sju våningar. Tre våningar kommer att vara handel och fyra våningar kommer att vara bostäder. Totalt beräknas det bli 23 lägenheter.

– Det är många lägenheter och det kommer att lyfta hela stan, säger Henric Kindblom.