Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dukat för invigning på nya arenan

Om ungefär två månader är det invigning för Östersund Arena på Stadsdel Norr. En arena som bland mycket annat kommer att ha en restaurang. ÖP följde med in på byggarbetsplatsen för att få veta mer om serveringen.

– Här ska det serveras dagens lunch varje dag, säger Micke Eriksson från KMM Nöjen och blickar ut över en för tillfället tom yta, alldeles innanför entrén på den snart färdigbyggda Östersund Arena.

Det blir lunchbuffé, som åtminstone är öppen under vardagar.

– Under säsong, när det är mycket verksamheter, då blir det kanske hela veckan. Annars troligen måndag till fredag. Vi har ju ingen aning om vad vi kommer få för gensvar på det här, säger Micke Eriksson.

På ingångsplanet kommer det också att finnas en kafédel, där bland annat väntande föräldrar ska kunna fika på kvällarna.

– Vi kommer inte att laga mat på kvällstid förutom när det är event, som till exempel ÖIK:s hemmamatcher.

En våning upp är det tänkt att finnas en myshörna med bar.

– Vi kommer att söka alkoholrättigheter, men det är inte färdigt än.

Från baren ska det också vara möjligt att ta med sig drycken ut på en slags terrass, med utsikt över hockeyrinken i A-hallen.

Det ska inte finnas någon alkohol i foajén eller ute på de vanliga sittplatserna i hallen.

– Alkoholservering kommer att ske i vissa delar av lokalen och i samband med särskilda event som A-lagsmatcher, konserter och så vidare.

Totalt kommer det troligen bli 250-300 sittplatser i restaurangen, kaféet, baren och på terrassen.

Fredrik Mörtberg – som är ledamot i ÖIK:s styrelse – berättar att det från början var flera parter som var intresserade av att driva restaurang i den nya arenan.

– Vi från föreningarnas sida hade anmält intresse till kommunen. Jag tror att det var två till som också var intresserade, men de hoppade av så sedan var det bara idrotten kvar.

Därför har idrotten nu skapat ett restaurangbolag tillsammans med krogföretaget KMM Nöjen.

I arenan kommer Östersunds Ishockeyklubb (ÖIK), Östersunds Bandysällskap (ÖBS), konståkningsföreningen IF Castor och KMM Nöjen att driva restaurang, kafé och kiosk.

Av de verksamma idrottsföreningarna i lokalen har alltså Östersundsgymnasterna valt att stå utanför restaurangbolaget, berättar Kjell-Åke Andersson som är ÖIK:s klubbchef.

– De valde att inte vara med, åtminstone inte inledningsvis. De kanske tillkommer, och det kan dyka upp fler föreningar som är intresserade, säger Andersson.

– Säg om curlingen skulle flytta upp hit, till exempel. Restaurang och kafé är service för verksamheterna som finns här, säger Fredrik Mörtberg.

KMM Nöjen utgörs av Micke Eriksson tillsammans Mikael Nilsson och Markus Englund. De driver restaurangerna Innefickan och Marité, och tidigare har ÖP berättat att de även ska starta en sportbar med jämtländsk profil i Östersund. Baren ska ligga i Cuprums gamla lokaler på Biblioteksgatan.

– Den öppnar förhoppningsvis i november, säger Micke Eriksson.

Han berättar hur det kom sig att KMM Nöjen blev en del av restaurangbolaget på arenan.

– Vi har jobbat en del med idrotten genom åren, och vi är idrottsintresserade alla tre. Jag är aktiv i ÖIK och har varit hockeyspelare själv en gång i tiden.

Östersund Arena är helägd av kommunen och restaurangbolaget hyr in sig i byggnaden.

Det finns ännu inga namn, varken på bolaget eller på restaurangen.

Kvällen den 6 december är själva invigningsceremonin, som pågår i ungefär 1,5 timme. Då blir det bland annat en nycirkusföreställning. Dessutom kommer ungdomarna från de aktuella idrottsföreningarna att vara på plats. Det är fritt inträde.

Dagen efter är det öppet hus. Då kommer bland annat föreningarna att visa upp sina aktiviteter.

Det är två seriematcher i bandy och på kvällen har ÖIK:s hockeyherrar sin första match på nya hemmaarenan, när laget möter Kiruna i division 1 norra.