Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart fylls de tomma lägenheterna

Inom några veckor fylls Strömsunds hyresbostäders tomma lägenheter med nya hyresgäster när de asylsökande flyktingarna anländer.

Till Tullingsås, Backe och Rossön har det kommit asylsökande förut medan Rossön är nytt för Strömsunds hyresbostäder.

Migrationsverket har tecknat avtal gällande elva bostäder i Gäddede till de fyrtiotal asylsökande flyktingarna. De flesta lägenheterna ligger på Storgatan, medan resten av dem är utspridda här och var.

– Sedan 1 februari har Migrationsverket hyrt bostäderna av oss. Vi hyr ju ut dem tomma, så Migrationsverket ställer i ordning lägenheterna med möbler och husgeråd, säger Rolf Nilsson, vd på Strömsunds hyresbostäder.

Hyreskontraktet är precis som vilket hyreskontrakt som helst, med tre månaders uppsägningstid och Migrationsverket har i uppgift att informera om hur bokning av tvättstugan fungerar och liknande saker.

För ett tag sedan ökade antalet tomma lägenheter i Gäddede, något som Strömsunds hyresbostäder tror beror på att Gelab drog ner tillverkning på orten och varslade 20 personer.

– Vi fick för oss att det kunde bero på att Gelab började varsla. Det var en gissning från vår sida. Men vi kan ju inte veta, säger Rolf Nilsson.

Att de lägenheterna nu kan fyllas med nya hyresgäster tycker han såklart är väldigt positivt.

– Det är fantastiskt bra att få ut vakanserna och i stället få in intäkter så vi kan underhålla bostäderna. Om man inte får det är det lätthänt att lägenheterna blir stående tomma en längre tid.

Artikeln kommer från Tidningen Strömsund.