Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart hamnar ni politiker i äldrevården – hört talas om teoretiskt blöjbyte?

När Bergs kommun sparar finns det inte längre pengar till matvaror när eleverna har hemkunskap. Det får bli teoretisk matlagning i stället. Det berättade ÖP i går och många läsare på OP.se kommenterade. Här ett urval:

och skulle godkänna ett sådant beslut, skulle jag hellre avstå mitt eget arvode i nämnd eller styrelse till förmån för skolbarnen. Någon skam måste man ha i kroppen.

Vi måste komma ihåg att om ett antal år sitter dessa skolbarn i beslutandeposition, ungefär samtidigt som dagens kommunpolitiker hamnat på äldrevården. Hört talas om teoretiskt blöjbyte och virtuell dusch?

klagar över att ungdomar äter för mycket snabbmat?

Ta ur huvudet ur sanden och satsa lite så tjänar man faktiskt på det i längden!

Men det vet ju de flesta förutom våra politiker.

har så dåligt ställt med ekonomin så är det nog läge att helt lägga ner kommunen och gå upp i någon annan kommun. Så sparar man in alla löner och arvoden till de politiker som hellre har lekstuga och intrigerar mot varandra istället för att lösa problemen som finns.

Just därför kommer man inte vilja slå ihop kommunerna till en storkommun – för att politikerna vill ha kvar sina småriken att regera i. Att det sedan går käpprätt åt skogen bryr man sig inte om!

inte bara hemkunskapen, försök att göra färdigt en kniv utan material, försök att spela på en gitarr utan strängar! Så är det på skolan i Svenstavik!

konsekvenserna för att byskolorna ska vara kvar till varje pris? Förstår inte riktigt de argument man har för att bevara alla byskolor. ”Barnen tar skada av att åka långt till skolan”, ”ingen inflyttning till en bygd utan egen skola” och så vidare. Har nog bara skadade barn själv då, eftersom de har åkt sju-åtta mil varje dag till och från skolan sedan de var sex år! Och många var vi som flyttade till obygden, trots att ingen skola finns, eller fanns på den tiden. Kan undra vad som skadar barnen mest – uteblivet undervisningsmaterial, eller längre skolväg?

ju inte bara Svenstavik, utan alla skolor i kommunen. Man kan konstatera att kommunen betalar hundratusentals kronor varje år för strömmen i ishallen i Svenstavik och tänker lägga miljoner på att flytta dagiset‑i Oviken utan annan anledning än för att blockera för friskolan.

I stället för att se till att framtidens Bergsbor får ett bra liv och får anledning att vilja bo kvar i den här kommunen!

De politiker som tänker så här, kortsiktigt och bara på sig själv, borde skämmas!

grupp i samhället måste avstå så mycket som dagens ungdomar? Inställda friluftsdagar, sämre skolmat, inga läromedel inga trevliga lokaler med mera med mera. Hur skulle beslutsfattarna göra sitt jobb om man tog bort allt deras arbetsmaterial, deras luncher och alla andra förmåner? Sedan ska lokalerna de sitter i vara kalla, undermåligt skötta och så ska de göra ett ypperligt jobb utan att klaga. Ett byte av arbetsdag kanske kan få upp ögonen för hur det fungerar i det riktiga livet för våra ungdomar.