Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart kan Peters parasitkamp vara över

I dag kom Hyresnämndens förlikningsbud när det gäller ersättning till de hyresgäster som drabbades av vinterns parasitutbrott. Budet lyder 5 procent hyresnedsättning för tiden 26 november 2010 till 18 mars 2011.

Peter Johansson, den hyresgäst som har drivit ärendet och vars fall har prövats först, accepterar förlikningsbudet. Det innebär för hans del en återbetalning av hyra från Östersundsbostäder med 679 kronor.

Även Hyresgästföreningen accepterar förlikningsbudet vilket betyder att övriga hyresgäster som begär ersättning ska ha rätt till 5 procent nedsättning.

Nu ligger bollen hos Östersundsbostäders styrelse ska ta ställning till förlikningsbudet 13 december och ska lämna sitt svar till Hyresnämnden senast den 20 december.

Frågan om ersättning till de hyresgäster som drabbades av vinterns parasitutbrott hamnade i Hyresnämnden efter att Hyresgästföreningen stämt Östersundsbostäder.