Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart klart med politisk majoritet i Rådhuset

Under helgen har viktiga steg tagits mot att forma en ny politisk majoritet i Östersunds kommun.

En förhandlingsgrupp med representanter från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är överens om ett förslag, som kan komma att ligga till grund för ett majoritetssamarbete under mandatperioden. Detaljerna i förslaget blev klara under helgen.

– Det handlar både om sakpolitik och om att fördela poster. Det är ett givande och tagande och vi har fört samtal i väldigt god anda, säger AnnSofie Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hon poängterar att inget är klart än. Medlemmarna hos S, MP och V ska de närmaste dagarna ta ställning till det framförhandlade förslaget och om det får klartecken från samtliga tre partier räknar AnnSofie Andersson att en ny majoritet kan presenteras på fredag.

Hon vill inte i det här läget avslöja vilka sakpolitiska ställningstaganden och kompromisser som gjorts i förhandlingsgruppen, men bland annat kommunens ekonomi har varit föremål för mycket diskussioner.

– Alla är besjälade av att jobba för Östersunds bästa. Vi har pratat ihop oss om olika politikområden och vi har en stor samsyn om vad vi ska prioritera. När vi lägger våra tre valprogram bredvid varandra ser vi att vi har en stor samsyn i många frågor, säger AnnSofie Andersson.

• För ni några parallella förhandlingar med något av de borgerliga partierna?

– Nej, det gör vi inte.