Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart öppnar butiken för kohandel

Miljöpartiet har verkligen fått luft under vingarna. Nu är ingenting omöjligt, man snodde till och med ett EU-mandat från sin blivande regeringskollega Socialdemokraterna.

Jonas Sjöstedt och hans vänsterpartister andas också morgonluft efter ett lyckat EU-val, och det är inte helt omöjligt att även Gudrun Sjöman kommer med på ett hörn.

Lägger man till detta att Fredrik Reinfeldts ansiktsuttryck och ögon speglar att han redan kastat in handduken, är det ingen speciellt vild gissning att det blir skifte på stolarna i Rosenbad i höst och att det därmed nyetableras en butik i Stockholm – ”Butiken för kohandel”.

Jag kan se framför mig vilken cirkus det blir när handelsman Löfven ska sälja ut sitt valfläsk och köparna vill betala med höjda miljöskatter, bort med kärnkraft, återinförda fastighets-, arvs- och gåvoskatter, jobba mindre tjäna mer, inga fler Jas-plan och många, många andra mer eller mindre fantasifulla betalningsmedel.

Undrar just om det blir några vinster att fördela från denna välfärdsbutik? En sak kan vi dock vara säker på: Med en socialistisk regering kommer vi tveklöst att få starkt begränsad rätt att bestämma över vår egen inkomst och plånbok – först ska ju pengarna in i Kohandelsboden och omvandlas till bidrag och stimulansmedel som de butiksansvariga bestämmer över.

C-A Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel