Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart öppnar gamla Solbergs servering igen

Serveringen på mötesplatsen Prästgatan 58 (tidigare Solberg) i Östersund har länge varit stängd för ombyggnad och renovering.
Men nu är det snart dags för nyöppning.

I nästa vecka, vecka 39, smygstartar restaurangen och kaféet på mötesplatsen.

Den officiella invigningen blir torsdag 23 oktober, enligt Annelie Bengtsson, sektorchef på vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun.

Det var strax innan julen 2013 som mötesplatsen – där lunchserveringen ingår – stängde för ombyggnad och renovering. Ombyggnaden är en del av ett stort projekt som också innefattar bland annat aktivitetsrum, bibliotek och kontor.

Enligt grovplanen skulle den nya restaurangen och det nya kaféet kunna öppna till sommaren 2014, men så blev det inte.

Mötesplatsen var klar och besiktad 17 juli, enligt Annelie Bengtsson, men man bestämde tidigt att det inte fanns möjlighet att dra i gång verksamheten förrän till hösten på grund av semesterperioder.

Efter det har det varit mycket arbete med bland annat iordningsställande av lokalen och att få till samverkan mellan personer som ska jobba där, enligt Bengtsson.