Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart premiär för Fjällhumlorna

En kvinna som inte är kvinna, en elektriker som inte är elektriker och ett rum som ska hyras ut, men bara till en kvinna. Resultatet är en föreställning som innehållerhumor, en gnutta allvar, sång och framför allt glädje.

"Dolda sanningar" är Fjällhumlornas sjätte föreställning och har premiär 10 december på bion i Järpen, sen bär det ut på turné. Hittills är det klart att det blir föreställningar i Föllinge och i Strömsund.

– Vi har mer på gång. Det är väldigt efterfrågat, berättar Ruben Nesterud som står för manus, regi och spelar rollen som elektrikern Pär.

Pjäsen handlar om Ingrid, som spelas av Katrin Wenger, och hon vill hyra ut ett rum i sin lägenhet. Men det är inte så enkelt som man kan tro. För inte nog med att hyresvärden inte tillåter att rummet ska hyras ut så vill Ingrid bara hyra ut till en kvinna. Och vad gör man då om man är en man, men väldigt gärna vill hyra rummet? Jo, man klär ut sig så klart. Leif Krogstadholms karaktär Albert byter kön och blirAlbertina.

– Jag har spelat teater förut, men aldrig med damskor. Man får ont i fötterna, säger Leif Krogstadholm och skrattar.

Han trivs på scen, precis som de andra i Fjällhumlorna tycks göra. Maria Westberg spelar rollen som Anna och hon är en av dem som sjunger solo.

– Det är inte läskigt att sjunga, säger hon.

Lina Östman spelar taxichauffören Beda som är syster till Albert/Albertina.

– Det är jättekul, men det är lite nervöst och svårt att lära sig replikerna utantill, säger Lina Östman.

Mats Kristiansson och Bodil Löthgren spelar vaktmästarparet som håller koll på vilka som kommer och går i lägenheten.

– Vi spelar att vi är kära, säger Mats.

– Det känns jättebra att vi ska ut på turné fortsätter han.