Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart sprider vattentornet sitt ljus igen

Det upplysta vattentornet i Hammerdal har blivit något av en snackis under hösten.

Efter att ha varit nedsläckt under några veckor så kan det återigen tändas snart.

Annons

Strömsunds kommun gav grönt ljus åt att lysa upp vattentornet i Hammerdal – trots att flera klagomål på planerna kom in. Grannar befarade att ljuset exempelvis skulle kunna störa nattsömnen. Miljö- och byggnämnden gav dock bygglov till idén, och beslutade om investeringen på runt 30 000 kronor. När belysningen kom i gång och tornet började skifta i regnbågens alla färger så dröjde det inte länge innan klagomålen kom från boende runt vattentornet, som ansåg att belysningen gav för stora obehag. Då valde de ansvariga på Strömsunds kommun att tillfälligt släcka ner tornet.

Frågan är vad som händer nu?

– Vi håller på att prata med leverantörerna av belysningen för att kolla om det finns program som inte upplevs lika störande. Eventuellt kommer vi att bolla med de boende runt tornet också, och förhoppningsvis så kommer belysningen i gång innan jul igen, meddelar Jörgen Pettersson, chef för teknik- och serviceförvaltningen.