Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart står Klövsjös nya husvagnscamping klar

Bygget av det som ska kallas Fjällcampingen i Klövsjö har blivit ordentligt försenat. Men nu står servicebyggnaden på plats.

Förra hösten satte Hans Backskog i gång arbetet med att planera en husvagnscamping i Klövsjö. Tanken var att den skulle marknadsföras inför den här vintern, men av flera olika anledningar har arbetet dragit ut på tiden.

– Vi ligger långt efter planerna. Flera saker som jag inte kunnat styra över har inte gått så fort som vi hoppats, säger han.

Husvagnscampingen ligger i Utanbergsvallarna, granne med Klövsjös golfbana. Bygget kommer att kosta runt 4 miljoner kronor och det är Hans Backskog som ligger bakom projektet.

Totalt erbjuds 78 husvagnsplatser.

– Inför den här säsongen var vi alldeles för sent ute men trots det har gensvaret varit bra. Nu hoppas vi att vi kan vara klara med servicebyggnaden runt vecka åtta. Men först nästa vinter tänker vi att det kör i gång på riktigt, säger Hans Backskog.

Servicebyggnaden kom på plats i början på november, men än så länge är det mest ett skal. Invändigt, där det ska finnas kök, dusch, bastu och en gästlägenhet, är fortfarande inte inrett.

Trots att bygget försenats står redan två husvagnar på plats. En ställde dit sin redan i augusti.

– Intresset för att campa ökar mycket, både i Sverige och i övriga Europa. Kanske tycker folk att det ger stor frihet, det är inte som en fritidsstuga som står där den står, säger Hans Backskog.

– Vi hoppas att folk vill komma hit och stanna, men det finns ju inga garantier. Närheten till golfbanan gör att vi hoppas att folk även vill campa här sommartid.

Förutom husvagnscampingen planerar Hans Backskog ett 20-tal fritidshustomter i samma område.