Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart världscupfinaler i Åre – men Anja Pärson funderar redan på nästa säsong

En snygg avslutning på säsongen. Sedan tar Anja Pärson sats mot nästa.
– Jag måste bli jämnare och våga utmana mer, säger hon.

Säsongens stora mål – att vinna den totala världscupen – försvann helt och hållet under helgens övningar i Bansko, Bulgarien.

lite som hon vill i de alpina pisterna i vinter och har mer eller mindre säkrat totalsegern. I Bansko klev amerikanskan högst upp på prispallen igen efter söndagens super-G och med 100 nya fräscha poäng ökade hon sitt försprång.

Vonn står på 1 556 poäng, närmast bakom ligger tyskan Maria Riesch med 1 165. Anja Pärson har samlat ihop 986.

– Det enda fel hon gjort var att skära sig i tummen, resten har hon gjort otroligt bra, säger Pärson om Vonn till SVT.

Pärson bröt lördagens störtlopp när ena knäet krånglade, men det var inte värre ställt än att hon kunde starta i söndagens race.

Det gick sådär.

efter Vonn. Schweiziskan Fabienne Suter kom tvåa, följd av slovenskan Tina Maze. Nike Bent kom 35:a medan Kajsa Kling körde ur.

– Jag är nöjd med att jag försöker attackera och jag hade en bra känsla i åkningen, men det blev lite rakt på ibland och jag kände mig lite obekväm. Det blev lite för många missar, säger Anja till SVT.

När totalsegern är utom räckhåll satsar Pärson på att sno andraplatsen bakom Vonn och få till en stark avslutning.

storslalom och slalom i Ofterschwang nästa helg. Sedan återstår världscupfinalen på hemmaplan i Åre veckan därpå.

– För första gången på en månad får vi träna ordentligt. Jag har nytt material på storslalomsidan som ser intressant ut och jag har vunnit tidigare i Ofterschwang så jag ser positivt på det. Ska bli skönt att komma från fartåkningen.

att hon kommer att lägga mindre tid på teknikgrenarna inför nästa säsong, där OS i Vancouver är den stora händelsen.

– Jag tror att jag faktiskt kommer att vilja satsa mer på tekniken under sommaren och hösten och lägga undan farten lite grann för att bli bättre i fart. Det låter lite konstigt men blir man teknisk och starkare vågar man satsa mer i fartgrenarna. Jag behöver de här detaljerna från teknikgrenarna för att bli bättre i fart. I år har jag åkt otroligt snabbt, men när jag kommer i svårigheter kanske jag backar hem lite och gör en stor miss. Får jag med mig tekniken kanske jag möter svårigheten på ett bättre sätt. (TT)