Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snö under skidan lockade många

Många skid- och brädåkare tog tillfället i akt när en backe på Vemdalsskalet öppnade på fredagen.

– Vi skippade tentaplugg och for hit i stället, säger Love Eriksson, Östersund.

Annons

Skidpremiären för Vemdalskalet bjöd på strålande sol, någon plusgrad och ett gäng skid- och brädåkare som letat sig fram till backen från när och fjärran. Fram till lunch hade ett trettiotal nyttjat konstsnön. Men det var ett slit in i det sista att få backen och framför allt liftspåret farbart i blidvädret.

– Vi var här vid halvsju i morse. Redan i går såg vi att det snön hade smält bort på vissa partier i liftspåret och då förstod vi att det skulle blir en del jobb, säger Robert Magnusson från Sveg som jobbar på Vemdalsskalet.

Personalen fick handskotta ut snö i liftspåret där den smält bort, eftersom det var för tunt lager konstsnö för pistmaskinen.

– Men i backen har det gått bra och nu räknar vi med att hålla i gång hela höstlovet, säger Robert Magnusson.

Undertecknad passade på att pröva slalomformen och kan vittna om en fullt farbar om än ganska lös och ojämn nedfart på gränsen till moddig. Men åkglädjen var det inget fel på. Rosalie Ebben stannade till på väg från Orsa till hemorten Åre.

– Det är jättebra backe för att vara i oktober, säger hon.