Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöbrist kan bli dyr affär för Skistar

Om åtta dagar ska tio pister vara öppna i Åre. Om den utlovade kylan inte kommer löser snögarantin ut vilket innebär att skidåkarna får tillbaka pengarna för liftkort och stughyra.

Annons

Skistar har en så kallad snögaranti som ska ge kunden tryggheten att boka skidresan utan att oroa dig om det finns snö i backen. Om inte Åre, Björnen och Duved sammanlagt har tio pister öppna när från 9 december till 1 maj 2012 får de som betalt en skidresa via Skistar pengarna tillbaka för liftkort, skidhyra, skidskola och stughyra inklusive avbeställningsförsäkring. Information om när snögarantin faller ut läggs ut på bolagets hemsida tidigast två dagar innan ankomst. På så sätt har kunderna en chans att besluta om de ska begära att få tillbaka de pengar de lagt ned för skidresan.

Niclas Sjögren Berg, destinationschef, håller tummarna för att väderprognosen stämmer. Den utlovar några rejäla köldgrader vilket innebär att snökanonerna kan jobba fram rejäla mängder snö.

– Vi ger inte upp hoppet. Från och med i morgon lunch lovar de kallare, säger han.

Men hinner ni snölägga tio pister på åtta dagar?

– Om vi får sju till tio minus som prognosen lovar så har vi en chans. Men om de inte håller de här lägre temperaturerna vete sjutton. Ju kallare desto bättre.

Hur nervös är du?

– Om det inte blir kallt och det håller i sig när vi närmar oss Lucia och jul då börjar jag att bli nervös. Men jag kan inte säga att jag är supernervös.

I början av nästa vecka ska Skistar Åre ta beslut om snögarantin. Kan de inte ha tio pister klara för skidåkning måste kunderna få besked. Då ringer vi runt och berättar det, säger Sjögren Berg. Han påpekar att få personer brukar utnyttja tillfället att avbryta sina planer.

– De flesta är nöjda med att ett par backar är klara eftersom de vill komma hit och testa sina skidor och gå på party, säger Niclas Sjögren Berg.