Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöeffekt på Winter Rally

Bristen på snö gör att arrangören av Winter Rally tvingas stryka en publiksträcka. Men det finns också positiva bitar med blidvädret.

Annons

Över 100 ekipage är anmälda till SM/RM-rallyt: Östersund Winter Rally, i slutet av februari. Men bristen på snö får effekt på tävlingen, bland annat att en av publiksträckorna måste tas bort och att plogvallarna är för låga. De låga plogvallarna gör att förarna genar i större utsträckning och därför orsakar större skador på bilarna.

Dessutom försvinner alltså publiksträckan på skidstadion som skulle ha använts på fredagskvällen. I stället finns publikplats vid gamla skjutbanan på I5.

Tävlingsarrangörerna flaggar dock också för att det finns en positiv effekt av det milda vädret: isen på vägarna gör att farten ökar och det är upplagt för ett spektakulärt event.