Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snökanonerna mullrar i Tänndalen

Under natten mot torsdagen drog skidanläggningen i Tänndalen i gång snökanonerna längs huvudnedfarten. Målet är kunna öppna till höstlovet vecka 44.

Under de närmaste dagarna så verkar det bli viss kyla uppe i västra Härjedalen. Ett snabbt beslut togs då i Tänndalen att snökanonerna skulle startas.

– Just nu har vi minus fyra grader och kanonerna är i gång längs hela huvudbacken. Totalt är det nio stycken som körs, berättar Richard Palmgren, destinationschef Tänndalen.

– Det spås kyla några dagar och vi räknar med att den snö som läggs kommer att bli kvar, annars skulle vi inte starta kanonerna. Visserligen verkar det bli varmare i början av nästa vecka, men det är ingen värmebölja så det ska fungera, säger Palmgren.

Tänndalen är tidiga med sin snöläggning.

– Vi är definitivt bland de första, kanske allra först för jag har kollat runt lite och det verkar så, säger Richard Palmgren.