Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön faller – och lyfter Mählers

Den rejäla vintern ger muntra miner hos snöplogtillverkaren Mählers i Rossön.
– Det är klart att det är väldigt bra för oss att det snöar, säger vd Hans Åsling.

2008 fick ett tråkigt slut för företaget. Några snöfattiga år kombinerat med lågkonjunkturen gjorde att antalet ordrar minskade kraftigt.

Men all snö som fallit den här vintern har fått försäljningen att vända lite uppåt igen.

– Vi hade ett väldigt trögt fjärde kvartal 2008, men nu märks det att det är betydligt bättre orderingång, säger Hans Åsling.

– Det har ju varit riktigt bra med snö här uppe och okej även söderut. 2009 har det plogats i hela Sverige och så har det inte varit de senaste åren. Och det har varit väldigt mycket snö i Norge, speciellt södra delarna, i Osloområdet.

Hans Åsling är förstås väldigt glad över snöandet, men är samtidigt försiktig att dra allt för stora växlar av de positiva signalerna:

Dessutom är snart vintersäsongen över. Då gäller att få snurr även på sommarprodukter som väghyvlar och sopmaskiner.

– När det gäller sopmaskiner ser det faktiskt ganska bra ut med orderingången. Vi har bland annat elva maskiner som ska levereras till Wien i Österrike nästa vecka.

– Men det tryggar anställningen för de som är kvar, säger Hans Åsling.