Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön kommer lagom till julafton – men fortsatt varning för halka

Under onsdagen har det varit extrem halt i delar av länet på grund av regn på kalla vägbanor. Men enligt meteorologen Kristoffer Hallgren på vädertjänsten Foreca förväntas regnet att avta och det blir kyligare från och med torsdag. Och på lördag ska det snöa i hela länet – lagom till julafton.

Från och med natten till torsdag blir det kyligare väder i länet med två till fem minusgrader och under torsdagen blir det klart väder då onsdagens regnvädret drar österut. I fjället kan det eventuellt bli någon enstaka plusgrad.

– Men på torsdag är det årets kortaste dag så solen kommer knappt upp över horisonten, säger han.

Och halkan kan komma att hålla i sig i länet även under torsdagen, enligt Kristoffer Hallgren.

– I samband med att nederbörden drar österut klarnar det upp och det blir snabbt minusgrader. Att lufttemperaturen sjunker gör i sig inte halkan värre men det kan ju hända att regnet som fallit fryser på vissa ställen, säger han.

Under fredagen håller kylan och det klara vädret i sig även om det kan snöa en aning i fjällen. Temperaturen i länet väntas bli mellan två och fyra minusgrader under fredagen.

Under lördagen, dagen innan julafton, drar det glädjande nog in ett stort snöområde över länet och temperaturen förväntas för det mesta hålla sig under nollan.

– Det handlar nog om fem till tio centimeter nysnö lagom till julafton. Och uppemot två decimeter snö i fjällen, säger Kristoffer Hallgren.

Julafton väntas bli en klar och fin vinterdag med temperaturer mellan två och fyra minusgrader och förhoppningsvis ligger lördagens snö kvar på gatorna.

Läs även:

Singelolycka mellan Rudsjö och E45 – ambulans måste köra långsamt på grund av halkan

Tankbil har vält i diket på E 14 utanför Åre – Vi sände live från olycksplatsen

Regeringen utökar stöd till solceller

För dig som är inloggad:

Lista: De farligaste vägarna i Jämtland – så undviker du olyckan i jultrafiken

Se hur älgen blockerade Svens väg

Bussförare om halkan: "Ibland går det på tvären"

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app