Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snörik vinter ger klirr i Skistars kassa – gör bästa halvårsresultatet i företagets historia

Tidig snö och kyla som håller i sig gör att skidorterna haft en toppenvinter så här långt. Börsbolaget Skistar redovisar sitt bästa halvårsresultat hittills.

Hela 703 miljoner kronor i vinst före skatt för kvartalet december till februari och på halvåret september till februari var vinsten 450 miljoner kronor före skatt.

Skistar framhåller vintervädret som den underliggande förklaringen till det höga resultat.

– Under perioden, som bland annat omfattar jul och nyår samt stora delar av de svenska sportloven, har antalet skiddagar ökat med 5 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Det är också glädjande att vi fortsätter utveckla vår verksamhet mellan lovperioderna, säger verkställande direktör Mats Årjes i en presskommentar.

Bokningsläget för resten av säsongen ser mycket gott ut, enligt bolaget. Bokningarna ligger sex procent högre än vid motsvarande tidpunkt förra året.

– En relativt tidig påsk innebär att fokus ligger på att fylla veckorna även efter påsk. Med tanke på nuvarande snöläge i våra anläggningar är vi övertygade om att vi kommer kunna erbjuda en fantastisk skidupplevelse säsongen ut.

Bolaget äger och driver alpina skidanläggningar i Åre, Vemdalen, Sälen, samt Hammarbybacken i Stockholm. I Norge äger Skistar anläggningar i Hemsedal och Trysil. I Österrike har bolaget St Johann in Tirol.