Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöröjningen av Vildmarksvägens första etapp avklarad – Maskinföraren "det är snöfattigt i år"

Bertil Fjellström har jobbat med att röja fram Vildmarksvägen i området kring Stekenjokk i många år. Nu är första etappen färdig och han menar att det hittills varit dåligt med snö.

De första 13 kilometrarna av Vildmarksvägen mot fjället på Stekenjokk är nu röjd meddelar Bertil Fjellström som driver en av entreprenadfirmorna som brukar röja vägen över fjället.

– Första delen som är mellan Klimpfjäll till Saxån öppnade i morse, det är den vi brukar öppna till påsk, säger han.

Med det är det nu möjligt för skidåkande och naturskådande påskfirare att ta sig till Stekenjokkplatån vid foten av fjället på Västerbottensidan av Vildmarksvägen.

Det stora arbetet med att röja de resterande milen över fjället drar igång första veckan i maj från Västerbotten. Då kör snöröjarna från Jämtland i söder och Klimpfjäll i norr och möts på fjället. Men då handlar det om att i flera mil röja undan det på sina håll flera meter djupa snötäcket, ett arbete som väntas pågå fram till 6 juni när hela vägen öppnar för allmänheten.