Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snösprut i gång i Bruksvallarna

Natten mot lördag startade snöläggningen på skidstadion i Bruksvallarna. Och i fredags startade snökanonerna i Ramundberget

Annons

Med en vecka kvar till höstlovet drog alltså snötillverkningen i gång i Bruksvallarna och Ramundberget. Väderprognosen för kommande dagar talar om snö och minusgrader så läget är gynnsamt för produktion av den vita varan.

Magnus Myhr, vd för Bruksvallarna och Ramundberget Fjäll AB säger till skidsajten sweski.com att han hoppas på en tidig skidpremiär även i år.

Svenska landslaget har bokat in läger i november och många skidklubbar från Sverige och Norge brukar ha sina försäsongsläger i Bruksvallarna.

I år bjuder längdmeckat på flera nyheter när det gäller skidspåren. En helt ny sprintbana har byggts och tävlingsbanan över fem kilometer har fått ett nytt utseende. En betydligt tuffare sträckning för den senare delen av banan, enligt Mikaela Sundbaum som är banchef för tävlingspremiären Bruksvallsloppet den 21-23 november.