Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snötåget börjar återigen rulla – för sjätte året

Inlandsbanans satsning på Snötåget är tillbaka för sjätte året sedan starten 2012.

I mars förra året slog Snötåget rekord då 160 personer åkte med tåget från Mora mot Östersund.

– Det här visar att snötåget nu mer och mer används som kollektivtrafik, inte bara av turister, sade Mats Westling, trafikchef på Inlandsbanan till ÖP då.

Den 22 december i år börjar Snötåget, vintertrafiken på Inlandsbanan, att rulla igen, skriver Inlandsbanan i ett pressmeddelande. Snötåget trafikerar sträckan mellan Östersund och Mora och har dessutom anslutning till och från Stockholm. Snötåget kommer att gå till och med den 8 april.

- Det har varit stor efterfrågan på trafiken som nu går för sjätte året. Snötåget som initierades tillsammans med besöksnäringen i Berg och Härjedalen och med goda relationer till kommunerna och regionen har varit en succé. Antal resenärer har mer än fördubblats sedan starten 2012, så vi är oerhört glada att det går persontrafik på banan även i vinter säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB i pressmeddelandet.

Precis som tidigare år kommer det även att finnas en anslutande busstrafik med Snöpendeln vid järnvägsstationen Röjan/Vemdalen i Härjedalen.

Läs mer:

Rekord för snötåget - 160 personer åkte från Mora mot Östersund