Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snövesslor på träff

Snövesslor är deras gemensamma och stora passion. I helgen samlades de till årets efterlängtade vesselsafari på fjällvidderna runt Ljungdalen. Trots att det var drygt 30 minusgrader på morgonen var det ingen som stannade hemma i stugvärmen.

– Det här började som en kul grej men har nu vuxit till en tradition. Vi har deltagare från olika håll i hela landet. Nästa år hoppas vi även få med norrmännen, säger Arne Linding som tillsammans med Göran Persson arrangerar dessa årliga träffar.

15-talet ekipage deltog i helgens träff som trots den kyliga morgonen bjöd på ett fantastiskt soligt och fint vinterväder med betydligt mildare temperatur uppe på höjderna.

Ove Olofsson från Grytan trotsade morgonkylan ordentligt. Han körde nämligen med öppen vessla.

– Det blir varmare frampå dagen. Dessutom är det varmt bakom vindrutan och skoteroverallen värmer också. Det här blir en kanondag, sade han innan det bara iväg upp mot fjället.

För Sven-Axel Moberg från Nora var det här premiär.

– Jag köpte en vessla för ett par år sedan som jag hållit på att reparera. Det här blir premiärturen. Att det är så här kallt spelar ingen roll. Det känns ändå betydligt varmare än om det skulle vara -30 hemma i Nora.

En stor portion nostalgi och ett genuint teknikintresse är drivkraften bakom det stora vesselintresset.

– Ja, det är mycket nostalgi. Många minns nog hur man förr tolkade på skidor efter vesslorna. Sedan är det också ett sätt att träffas och umgås, konstaterade Arne Linding innan han startade sin Snow-Trac och åkte iväg på årets fjällfärd.