Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snurrigt på julmarknad

Karusellåkande hör sommaren till men finns också på julmarknaden på Jamtli.

Max Lindblå, 5 år och från Brunflo, åkte i söndags med blandade känslor.

Han log och vinkade under karusellturen. Men efteråt sa han så här:

– Det var lite blåsigt. Det var inte så roligt. Jag ville hellre gunga.

Hans 8-årige storebror Hannes Lindblå är en av mycket få personer som uttalat sig i tv, ÖP-tv, om karusellåkande på vintern.

– Det är jätteroligt. Det snöar och går så snabbt.

Snön som saknades under fredagen och lördagen kom efter lunch på söndagen. Vid 14-tiden växte sig de små snöflingorna till dunstorlek och körsångarna under ledning av Anders Hedén från Hackås fick vita skrudar.

Natasha Hoffman från Östersund fotograferade när dottern Elisabeth vågade sig fram för att klappa den 14-åriga nordsvenska brukshästen Kajsa från Dvärsätt.

Elisabeth Hoffman fyller 5 år 11 maj.

– Det är när mina kompisar kommer på kalas.

Hon var där också med sin pappa Benny Hoffman.

Enligt hästägaren, och forbonden under marknaden, Gunilla Lindqvist är Kajsa bland det snällast som finns och helt oberörd av klapparna från alla barn.

– Det är det hon är till för i dag, att stå och bli klappad i fem timmar, sa Gunilla.

– Det är också ett jobb, skrattade Inger Jonsson från Offne som sålde egentillverkad getost.

Årets tre marknadsdagar lockade ungefär 22 000 besökare. Det är 2 000 fler än snittet för de 25 julmarknader som Jamtli och Hushållningssällskapet i Jämtlands län ordnat, och det är hela 4 000 fler än ifjol då många skrämdes bort av kylan.