Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snusab i konkurs

Snustillverkaren i Bispgården – Snusab – har gått i konkurs.

Annons

Först begärde en leverantör Snusab i konkurs eftersom de inte fått betalt. Men bara någon dag senare – nu i fredags – begärde Snusab sig själva i konkurs vilket tingsrätten godkände.

– De har inte kunnat sälja de volymer som krävs för att få lönsamhet i bolaget, säger advokat Thomas Olrog, som är konkursförvaltare för Snusab.

Tidigare arbetade fem personer på företaget som hade tillverkning i Bispgården.

Det har stormat rejält kring Snusab. I oktober förra året uppdagades det att de anställda inte fått någon lön på tre månader.

När facket sedan skulle ha förhandlingar med företaget om kollektivavtalet sa företaget upp alla anställda.

Ragunda kommun har under företagets tid i Bispgården skjutit till stora summor pengar. En granskning som ÖP gjorde i slutet av förra året visade att Snusab fått 233 040 kronor i hyressubvention fastän de äger sin lokal.

Vad som händer med företaget nu är osäkert.

– Vi ska titta på anläggningen, vad det finns för personal och göra en bouppteckning. Sedan ska vi sälja det så fort som möjligt. Det bästa är om vi lyckas överlåta verksamheten så att personalen kan få behålla sina jobb, säger Thomas Olrog.