Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snyggt och avslappnat

Peter Boije och Ellen Sundberg var förband till Israel Nash på torsdagens spelning på Marité.

Annons

Det är första gången Peter Boije och Folk står på en scen i Östersund. Frontmannen bor här sedan några år tillbaka, medan bandet huserar i Göteborg. Spelningen börjar något trevande, men övergår snart i slagkraftig rock. De svenska texterna är genomtänkta och Peter Boijes mörka röst för tankarna till Thåström.

Men bandet sticker ut och gör sin egen grej. Mycket tack vare Karl-Oscar Hedberg vars dynamiska spel ger spelningen en extra dimension. Bäst i kväll är "Dansmus" från den nysläppta skivan med samma namn.

Betyg: 4/5

Ellen Sundberg är nästa akt ut på scenen i den välfyllda lokalen. Efter idogt turnerande runt om i världen, nu senast tillsammans med huvudpersonen för kvällen Israel Nash, har Ellen Sundberg verkligen hittat sin plats. Det är snyggt och avslappnat, låtarna sitter som de ska och mellansnacken är skämtsamma. Låtar från debuten "Black Raven" blandas med nytt material, som verkar väldigt lovande.

Till sista låten "Only Road" bjuder Ellen och gitarristen Johan Arveli upp Israel Nashs band som får hjälpa till att avsluta en mycket fin spelning.

Betyg: 4/5

Läs om Israel Nashs spelning i lördagens tidning.