Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snyggt och proffsigt men sammanhanget gick förlorat

Snyggt, professionellt och talangfullt. Så kan man snabbt sammanfatta kvällen med ensemblen i Sound of Musicals på Storsjöteatern i går kväll.

Solisterna och musikalartisterna Åsa Fång, Öyunn Björge och Stephen Brandt-Hansen bjöd på låtar från de största musikalerna så som ”The Phantom of the Opera”, ”Evita”, ”Jesus Christ Superstar” och The Sound of Musicals.

Åsa Fång har gjort en egen Edith Piaf-föreställning och haft roller i ”Miss Saigon” och ”Cabaret”.

Öyunn Björge har spelat och sjungit i bland annat ”West Side Story”, ”Fame” och ”Les Misérables”.

Att de tre är superbegåvade och har fantastiska sångröster kunde knappast undgå någon i publiken. Dessutom har de med sig två ytterst kompetenta musiker på sin Riksteaterturné: Dan Lindén på piano och Lisa Reuter på cello.

Det är lite som om ett gäng skådespelare skulle ställa sig på scenen och leverera ett gäng favoritscener ur filmer, sammanhanget går förlorat.

Scenen i sig kan vara skitbra, men man går miste om filmens handling.

Charmen med att se en musikal är ju att man förstår vad allt handlar om och sätter sig in i handlingen, på så sätt blir musiken levande. Sound of Musicals var bra, men jag hade hellre sett en hel musikal, trots att jag då kanske inte fått en massa hits levererade på rad.

Stephen Brandt-Hansen var också den som fick mina nackhår att resa sig flest gånger. Hans medley med musikallåtar fick en att inse att det finns otroligt mycket material att ta av.

Nästa gång de gör en liknande turné tycker jag att de ska sjunga ett helt nummer ur musikalen ”Rent” också.