Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna fick majoritet – på egen hand

Eftersom C valde att avstå omröstning – och MP inte var på plats – kunde S rösta igenom tomtförsäljningen med siffrorna 7–5.

Annons

Centerpartiets tre ledamöter – där Anna Magnusson ersatte Ulf Edström – avstod från röstning på kommunstyrelsemötet, när det gällde försäljning av kommunens skogsmark för handel i Lillänge.

Kommunalrådet Karin Thomasson (MP) var inte på plats. Hon var i Stockholm för sedan tidigare planerade möten, bland annat i MP:s styrelses arbetsutskott.

– Det här kommunstyrelsemötet var extrainsatt, och egentligen skulle man bara ha behandlat budgetdirektiven. Lillänge-ärendet var ju återremitterat från fullmäktige, säger Thomasson.

Hennes ersättare Florian Stamm (MP) var också på annat möte, och det betydde att Gudrun Olsson (S) ersatte Thomasson. Olsson röstade ja, precis som övriga inom S.

Man får ersätta över partigränserna inom blocken, dock inte på fullmäktigenivå.

Karin Thomasson försäkrar att om hon närvarat hade hon röstat nej.

– Ja, absolut, det hade jag självklart. Vi i MP har varit tydliga hela tiden och har inte ändrat någon ståndpunkt.

Om en miljöpartist hade närvarat hade röstsiffrorna blivit 6–6 och då hade ordförande (S) haft utslagsröst.

Slutgiltigt beslut tas i kommunfullmäktige.