Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna närmar sig det nya partiet

Det nya partiet Landsbygdens framtid i Bräcke får en framskjuten placering nu när det inleds förhandlingar om vem som ska ta makten i Bräcke kommun.
Ett första möte är inbokat med Socialdemokraterna.

Annons

Socialdemokraterna förlorade majoriteten i höstens val och måste nu sätta sig vid förhandlingsbordet med de andra partierna för att kunna få sitta kvar.

Landsbygdens framtid i Bräcke är ett helt nytt parti och som fick 7,88 procent av rösterna. Det är ett möjligt samarbetsparti till Socialdemokraterna.

– Vi ska träffa Socialdemokraterna den här veckan. Vi har hört att det finns andra partier som är intresserade, men det är ingen som har hört av sig än, säger Barbro Norberg, partiledare för Landsbygdens framtid i Bräcke.

Hon säger att partiet är öppen för att förhandla med flera partier i kommunen.

– Vi ska lyssna på alla och förhandla utifrån vårt partiprogram. Det kan bli så att vi får driva vår politik i oppositionen, säger hon.

Theresa Flatmo, Centerpartiets kryssraket, berättar att partiet måste ta saker i rätt ordning innan de kan börja förhandla.

– Fullmäktigegruppen ska mötas först. Det blir nu i veckan och sedan kan vi ta kontakt med andra partier, säger Theresa Flatmo.

Hon menar att valresultatet i kommunen ger tydliga besked till politikerna.

– Bräckeborna vill verkligen ha ett nytänk, säger hon.