Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna vill ta över i Ragunda

Socialdemokraterna vill styra Ragunda kommun.
Det blev klart efter arbetarkommunens möte i måndags kväll.

I måndagskväll hade socialdemokraternas arbetarkommun ett möte. Då beslutade partiet att de vill styra kommunen i minoritet. Socialdemokraterna är största partiet i fullmäktige och har 13 av 31 mandat.

– Vi vill ta ett ansvar för Ragunda, säger Karl-Anders Andersson, ordförande i socialdemokraternas arbetarkommun.

Därmed kommer Elisabet Yngström fortsätta som kommunalråd.

– Hon har stöd i vårt parti, säger Andersson.

Ett extra kommunfullmäktige kommer förmodligen att utlysas.

Tidigare lyfte allians för Ragunda fram kandidaten Johnny Johansson som nytt kommunalråd. För att det skulle gå igenom var det tvunget att både centern och vänstern skulle gå med på det.

– Men det skulle bli besvärligt att regera tillsammans med vänsterpartiet. De ville inte binda upp sig på ett samarbete, säger Sigvard Backlund, ordförande i centern i Ragunda.

Centern har ännu inte beslutat hur de ska ställa sig till att låta socialdemokraterna regera i minoritet.

– Vi ska ha en träff och fundera på hur vi ska ställa oss. Vi får också se om socialdemokraterna vill ha tillbaka våra poster, säger Backlund.

Centern har i dag ordförandeposten i tekniska utskottet och i energibolaget. De har också vice ordförandeposten i kommunstyrelsen.