Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokratisk retorik och praktik

Länets tunga socialdemokrater, Berit Andnor, Robert Uitto och Thomas Hägg, påstår att det är centerpartiet som ligger bakom landstingets dåliga ekonomi och orättvisor i samhället.

Annons

Orsaken är enligt den socialdemokratiska analysen jobbskatteavdraget som regeringen infört och som är djupt orättvist eftersom det främst gynnar de med de allra högsta inkomsterna.

Grundorsaken till den ekonomiska ojämlikheten är dock inte jobbskatteavdraget utan de avgrundsdjupa löneklyftor som fått växa fram i vårt socialdemokratiska land under de senaste 50 åren. Till detta kommer att den socialdemokratiska regeringen för några år sedan avskaffade både gåvoskatt och arvsskatt. Därför kan nu statliga, fackliga och privata bonusdirektörer och fallskärmshoppare helt skattefritt överlåta mångmiljonbelopp till både barn och barnbarn, som då kan få en ekonomiskt bekymmersfri start i livet.

Samtidigt som en arvinge till en fattig, utsliten sjukpensionär knappast kan förvänta sig annat skattefritt arvegods än gångkläder och löständer.

Detta är socialdemokratisk politik i praktiken. För socialdemokraterna går retorik och praktik inte hand i hand.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel