Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialistiska blocket kan bli störst

Annons

Nu finns det en reell chans till att det socialistiska blocket blir störst i EU-parlamentet! Det har aldrig hänt tidigare.

Jag är säker på att det beror på att vi arbetare i EU har farit illa i många år av de regeringar som styrt våra länder inom unionen.

I Grekland trixade regeringen med offentlig statistik för att komma med i valutaunionen. Resultatet blev arbetare utan jobb och lön.

I Spanien finansierade sparbanker och politiker bostadsspekulation i sina små kungariken. Jag behöver inte nog inte nämna att korruption förekom. Resultatet blev inte bara att arbetare blev utan jobb och lön, många fick gå från hus och hem.

I Sverige bryter nuvarande regering mot EU:s regler genom att de tillåter arbetsgivare stapla visstidsanställningar på varandra. Det har slagits fast av EU-kommissionen.

Vår regering lovade 2010 att ändra lagarna i Sverige för att efterleva EU:s direktiv, inget har gjorts. Resultatet även hos oss är att arbetare får ta smällen genom osäkra anställningsformer, begränsad möjlighet att ta lån med skäliga villkor, begränsad möjlighet att starta en familj.

Vi vet att utan familjer och barn stannar Sverige, och stannar vi så dör den livsstil vi lagt oss till med. Det är ingen händelse att vår statsminister mumlar om pension vid 75 år.

Tycker du att facket blivit svagt, rösta i valet till Europaparlamentet!

Tycker du att alla ska ha ett jobb, rösta i valet till Europaparlamentet!

Anser du det fel att arbetsvillkor pressas för att ägarna ska få högre vinst? Då måste du rösta 25 maj, men glöm inte att du kan förtidsrösta redan nu.

Roger Lindell

IF Metall Kubal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel